Само в 7DniSofia.bg

УЖАС: Моторист уби младеж край София, близки искат истината. Извършителят – син на прокурор?!

мотор

25-годишен младеж е загинал нелепо на Северната тангента миналата седмица. Той е бил прегазен от моторист, докато е пресичал пътното платно в участък, който в момента е затворен за движение.

По данни на Спешна помощ сигналът е подаден в 23.53 часа на 5 септември. Само 4 минути след това на място е имало линейки и спешни медици, които само установили смъртта на младежа.

Близки на 25-годишния Ренато разказват, че той се е събрал с група приятели на затворения участък.

„Дошли са да се видят и едното от момчетата е тръгвало в тъмното надолу да обърне, връщайки се дава на няколко пъти газ, спира да дава газ и всички мислят, че той ще спре при тях и брат ми решава да пресече, за да отиде до тоалетната и в този момент другият шофьор го блъска“, разказа Стилиян Стилиянов – брат на Ренато пред БНТ.

„Това място беше използвано за сбирки, за гонки и т.н. В конкретната вечер е нямало нищо, просто те са се събрали да се видят един друг, да пушат по цигара. Той не е карал мотора, в смъртния акт пише пешеходец“, обясни Никола Стоилов, който е бил приятел на Ренато.

Близките на починалото момче поискали да видят мотора, с който то е отишло до Северната тангента. Той бил върнат четири дни по-късно от негов приятел. Изчезнал е и един от телефоните на момчето. В облачната система се запазвали всички негови снимки и телефонни разговори, но там също нямало нищо, разказва брат му.

От клуба „Sofia team” пък публикуваха информация, предоставена им от хора, които са били на мястото на жестокия инцидент.

„Инцидентът е станал на 05.09 мястото е Северната тангента където както разбрахте са били групичка момчета. Загива наш колега 25-годишният Ренато Стилиянов.

Момчето отишло по малка нужда от страни до канавката, а в това време водачът , го отнася в гръб с около 200км назадна гума.

Младежът загива на място, а Радостин Начев, причинил трагедията е настанен за лечение в „Света Анна“. Той е син на прокурор, твърдят очевидци от местопроизшествието. Близките на Ренато мислят ,че това е пълна измислица и истината е съвсем друга от това, което е казано. Също така се притесняват случая да не се потуши като всички останали с които сте запознати .Молят, някой ако има видео записи или знаят самата истина да се свържат с тях”, написаха от клуба.

От СДВР информираха, че на мястото периодично се извършва обход с цел предотвратяване на нелегални състезания. Взети са проби за алкохол и наркотици, които са дали отрицателни резултати.