Само в 7DniSofia.bg

Кирил Петков заряза властта и надяна шортите! На фона на кризите се пече на собствения си плаж

кирил петков плаж

Кирил Петков и семейството му се отдадоха на лятна почивка. По къси гащи и тениска премиерът в оставка се появи на плаж Корал, за да разгледа изложба на картини. Съпругата му Линда пък бе покрила банския си костюм с рокля. За посещението на Петков на плажа се похвали баща му Петко, който пусна и снимки на семейството си и сина си.

За почивката на Петков съобщиха и от групата на Корал, които написаха: Да не помислите, че на входа на плажа това са мутри, спокойно, служители на НСО са… Поне да идат да се изкъпят в морето“.

Заедно с държавната охрана, съпругата и децата си, Петков обиколи плажа и продължи почивката си.

Около Корал се развихри истински скандал, след като обществеността в Царево реагира остро срещу решението на министъра на околната среда в оставка Борислав Сандов да обяви Залив Корал за защитена зона. Заговори се, че това е лобистко решение в полза на близки и роднини на Кирил Петков.

„Явно, министърът иска природата да бъде пазена, докато той е тук през лятото, заедно с добрия си приятел Кирил Петков. А нима не знаят, че през зимата тук също живеят хора?”, гневят се на лобистката заповед рибарите. Според тях другата скандална теза е, че тази забранена зона е направена, за да се защити тюленът- монах. Местните смятат, че това също е безумно, защото тюленът монах отдавна е изчезнал от нашите води. Ако пък случайно се появи, едва ли някой ще смее да му посегне. „Напротив, ще ходим на пръсти край него, ще се радваме и веднага ще алармираме, че отново се е появил. Тези хора, псевдоеколозите не могат да разберат, че ние сме най големите защитници на морето, защото то ни дава хляб и живот”, заключават рибарите.

Само преди дни премиерът в оставка пък беше на посещение в Азербайджан, за да договаря природен газ. Така и не стана ясно дали и какво е успял да спазари Петков, тъй като отчет нямаше. Не е ясно дали въобще ще има газ за август, както и за следващите месеци. Зимните сезони също не са подсигурени със синьо гориво, а КЕВР остана без директор, след като Конституционният съд прекрати правомощията му, пише Tribune.