Само в 7DniSofia.bg

Любен Дилов-син след провала на кворума: Разбират по трудния начин, че не могат без нас

любен дилов 2

Това е най-лошият парламент от 1990 г. досега, обяви бургаският депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син пред репортери в Народното събрание. Той бе попитан защо са провалили кворума днес.

„Ние не сме длъжни да го крепим. Кой управлява? Коя партия управлява? Да си направят кворума, това е красотата на демокрацията“, обясни Дилов. Той изкоментира, че знакът, който са дали, е, че без тях не може да се прави нищо в Народното събрание.

„И би трябвало още преди шест месеца да разберат това нещо по лесния начин. Сега го разбират по трудния. Това е. А освен това, на всичките упреци – що не се събираме да работим, аз им задавам въпрос – да не би да сте внесли законопроект. Нещо, примерно, за деполитизация на детските градини? Да ви припомня ли, че това е най-лошият парламент въобще от създаването на българските парламенти след 90-а година? Като законодателна програма, като изпълнени неща, като създадени комисии… Вие представяте ли си да има комисия за конституционни промени, в която я няма опозицията? Еми имаме такава комисия. В този парламент има такава комисия. Парламент, в който опозицията няма нито един председател на комисия – досега не е имало такъв“, добави депутатът Дилов.