Само в 7DniSofia.bg

Бивш министър на отбраната попиля Киро: Как по-точно украинските танкове ще дойдат за ремонт?!

ангел найденов

България няма да дарява, но ще продължава да продава оръжия за Украйна. Това заяви в студиото на „Тази събота“ бившият министър на отбраната Ангел Найденов.

„Ако трябва да направим още един прочит на посещението на българската делегация, начело с министър-председателя в Украйна, можем да кажем, че той по-скоро е търсил помощ, отколкото да предлага“, добави той.

По думите му целият дебат (за изпращане на военна помощ на Украйна – б.р.) е бил насочен по-скоро към избирателите в страната.

„Очевидно върви битка за избиратели и при приемането на това решение всяка една от политическите формации погази своите принципи и предварително заявени
позиции“, зави Найденов.

Той добави, че не си представя как бойна техника от Украйна ще бъде транспортирана до България, за да бъде ремонтирана.

Според Найденов също е нереалистично и Варна да се превърне в зърнен хъб за транспортиране на селскостопанска продукция от Украйна.

„Що се отнася до непрекъснатите твърдения, че се въвличаме по някакъв начин във войната, нека да кажа, че дори и да си вярваш, че си на страната на мира, призивът по-скоро би следвало да бъда ориентиран към Русия и руския президент: „Г-н Путин, спрете войната и изтеглете войските от Украйна“. Какъв друг начин би могло да има за постигане на мирно решение“, заяви бившият министър на отбраната.

Според Найденов е напълно възможно Молдова да е следващата държава, която да бъде нападната от Русия.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории