Кошмар! Ритници, крясъци и шамари в подлеза на Софийския университет

полиция

Паметникът на Съветската армия в София се превърна в арена на демонстранти срещу войната в Украйна и „за“ бойните действия на Русия. Монументът трябваше да бъде опакован със знамената на България и Украйна. Това обаче не се случи, тъй като противници на тази идея не позволиха на хората в подкрепа на Украйна да стигнат до него. Стигна се и до физически сблъсъци пред паметника и в подлеза на Софийския университет, съобщава sofia24.bg.

„В сряда имаше два протеста – две групи, които очевидно бяха на противоположни позиции по повод важното решение на парламента, което трябваше да се вземе, за предоставяне на военнотехническа помощ за Украйна. В подлеза видях хора, които бяха влезли в стълкновение помежду си. В този момент нямаше полиция или имаше полицай някъде встрани. Двете групи крещяха доста силно. Един човек беше ударен. Опитахме се да ги разтървем. Удареният държеше смачкано украинско знаме. Беше го взел от жена, издърпвайки го от ръцете ѝ. При опит да си го вземе тя също е била ударена“, разказа Велислав Величков пред Нова телевизия. Той става свидетел на случилото се.

Мъжът, взел знамето, бил помолен да го върне, той обаче отказал категорично. Тогава се появили полицаи, които отправили същия апел, но отново не го направил. Величков определя това като явна провокация от страна на взелия знамето.

„Те бяха само 3-4 души, докато групата, идваща от градинката зад парламента и носеща български и украински знамена, беше около 50-60 души“, посочи Величков.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории