НСО сковава София: Предприети са сериозни мерки за сигурността на жителите

полиция

Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за осигуряване на сигурността на жителите и гостите на София на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Това съобщиха от службата.

От 9:00 часа ще се състои тържествен водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия пред Паметника на незнайния воин.

Гражданите, които желаят да присъстват, ще имат достъп през три контролно-пропускателни пункта, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества по Закона за НСО. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

От 08:00 часа до 13:00 часа се въвежда забрана за използване на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на мероприятието, посочват още от НСО.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории