Само в 7DniSofia.bg

Илияна Йотова съсипа Петков: Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание

Иляна Йотова

„Никого не бих съветвала да търси алиби за едно или друго решение в българската история, защото ще допусне голяма грешка. Паралелът, който днес направи премиерът Кирил Петков, беше голяма грешка“. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук. Повод за думите ѝ е изказване на премиера Кирил Петков, който сравни Априлското въстание с войната в Украйна.

„Най-добре е то да свърши бързо, тези хора да нямат възможност да се защитават”. Това позиция ли е? Нашата цялата история е базирана, че някакви хора не са се примирили с агресор, който да потъпчи / без редакция/ възможността на едни хора да правят собственият си избор”, заяви Петков от Бородянка, където отиде да се увери заедно с част от коалиционните си партньори какво е война.

Йотова припомня на Петков, че българската история е много дълга и имаме много примери, когато политици, несъобразявайки се с националните интереси, са взимали решения, които са довели до национални катастрофи. Тя го предупреждава да бъде по-внимателен с историческите паралели!

„Бих искала да припомня на министър-председателя, че героите на национално-освободителното движение, на Априлското въстание не са „някакви хора“, те си имат имена. За тях разказваме на децата си и се гордеем. Не съм чувала по-простовата позиция за Априлското въстание“, допълни Йотова.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории