Арестуваха „по неотложност“ кметски син за побой над ченге

5937b6bb9e42c5c62c424ea4cf1449cc

22-годишният Иван Белишки е задържан „по неотложност“ за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, пише „24 часа“.

Той е син на кмета на гр. Панагюрище Никола Белишки – бивш депутат от ГЕРБ в 41-ото народно събрание и трети мандат кмет на града.

Баща му разпространи кадри от ареста на сина си в кюстендилско село на 26 април от трима цивилни полицаи по анонимен сигнал.

Според бащата служителите на реда не са представили заповед за ареста и са заявили, че той е по неотложност. Иван Белишки е бил на гости със съпругата си Габриела на нейни близки, която е заснела кадрите с ареста.

На кадрите се вижда как двама цивилни полицаи натискат главата на Иван Белишки към асфалта. Сега той е в ареста в Кюстендил по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда на полицаи, съобщи баща му Никола Белишки.

Иван Белишки изгори руското знаме на първото шествие в София в подкрепа на хората в Украйна. Подобен жест не си позволи никой от останалите участници, някои от които бяха излезли с децата си.

Преди година кметският наследник бе задържан, след като в 2 ч през нощта помля три автомобила и витрина в центъра на Панагюрище с джипа си, изостави го и избяга. На другия ден обаче бе заведен от баща си да се предаде. Бе освободен срещу 10 хил. лв. гаранция.

През септември 2016 г. Иван Белишки поиска от руския журналист Пьотр Толстой да се извини за изказването си: „България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме“. Думите бяха казани в неделя, 18 септември, пред кореспондента на БНТ, отразяващ парламентарните избори в Русия.