Само в 7DniSofia.bg

Белият дом ще наложи санкции на „тайната първа дама“ в Русия

Путин, Кабаева,

САЩ ще наложат санкции срещу „тайната първа дама“ на Русия Алина Кабаева, съобщи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, предаде БГНЕС. Тя отрече информациите и слуховете, че САЩ умишлено са се въздържали от санкционирането на жената, за която се смята, че е съпруга на Путин.

„Продължаваме да обмисляме санкциите“, така Псаки коментира въпросът защо на руския политик и бивша гимнастичка Алина Кабаева все още не са наложени санкции.

„Никой не е застрахован от нашите санкции. Вече санкционирахме президента Путин, но също и дъщеря му и най-близките му приятели. Подготвяме и още санкции“, увери Псаки.

В САЩ, както и в други страни по света, нарастват призивите за налагане на санкции на 38-годишната златна медалистка от олимпийски игри, както САЩ направиха с двете дъщери от първия брак на Путин.

Руският президент е изключително потаен за личния си живот и никога не е признавал някаква романтична връзка с руската „тайна първа дама“, както я наричат ​​в руската и чуждестранната преса.

Преди дни Wall Street Journal съобщи, че американската администрация умишлено не налага санкции срещу Кабаева поради опасения, че Путин ще го възприеме като лична атака. „Това ще се разглежда като „толкова личен удар за Путин, че може допълнително да ескалира напрежението между Русия и САЩ“, пише още вестникът.