Капитанът на „Царевна“ с разказ за евакуацията на българските моряци: Корабът е заложник

царевна

Никой не се е качвал на борда да ни заплашва, от която и да е страна, да застрашава живота ни с пистолет на челото, както се казва. Това каза в интервю за бТВ капитанът на кораба „Царевна“.

„Просто не знам как е достигнала въпросната информация. Корабът е заложник на този град – Мариупол, и пристанището. Има много останали хора, които бяха в района, като заложници на корабите, но не е имало случаи някой персонално да ни заплашва, както и на другите кораби не знам да е имало“, уточни той.

Капитанът разказа как се е случила евакуацията на българските моряци. „Един от нашите колеги реши на своя отговорност да напусне кораба самостоятелно. Явно му е дошло в повече емоцията. Направихме връзка с офиса и ги предупредих за това и те ми казаха да изчакам евентуално връзката с външно министерство, но той категорично отказа и напусна кораба. Той отиде в зоната и се върна с информация, че военните са му предали, че имаме един час прозорец да се евакуират хората от борда. След като момчетата видяха, че той отиде и без да бъде стрелян се върна, съобщи им, че има много малко време и екипажът взе много бързо решение. Искаха по желание да напуснат кораба и си организираха подготовката и много бързо се изнесоха с бяло знаме и по инструкциите на външно министерство за поемане на пътя за безопасното място“, сподели той.

Той отговори и защо е решил да остане на борда. „Защото съм капитан. Слава Богу съм жив, не унищожен, не мъртъв. Чакаме да се разчисти единия коридор, за да може да излезе кораба от някъде“.За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории