Контрера взриви мрежата: Петков и компания желаят да се скрият зад гърба на външния министър

payimage-518704

Според мълвата външният ни министър Теодора Генчовска била обещала пред Анналена Бербок (немският външен министър) до юли да се отпушат преговорите със Скопие.

Донякъде съм скептичен около истинността на подобно твърдение. Първо това е диаметрално противоположно с афишираната позиция на собствената й партия ИТН и нейния лидер – Слави Трифонов. Второ, Генчовска е определено безличен и пасивен външен министър, по-скоро първи чиновник в министерството, а не политическа фигура. В този смисъл тя е далеч от воденето на политика… Очевидно е, че Кирил Петков и компания желаят да се скрият зад гърба на външния министър и да въвлекат Слави Трифонов в кашата какво и как са договаряли относно Скопие.

Според мен има няколко плана – първо Кирил Петков и Демократична България искат да изхвърлят ИТН зад борда. Слави Трифонов иска да се разграничи от либералните си, джендър ориентирани коалиционни партньори и да се напомпа електорално, играейки на струната Македония.

Сега въпросът е кой първи ще ритне канчето. Ластикът се опъва от двете страни. Мисля, че на Кирил Петков много му се иска да клекне за Скопие, но парламентарното мнозинство го държи във въздуха. Затова вариантите да мръдне от приетата от Народното събрание рамкова позиция не са много. Въпросът е би ли приел неочаквана, либерална, проевропейска подкрепа от ДПС, примерно?

Иначе това с Генчовска ми се вижда точно партенка, пусната от кирчовците…

От Фейсбук профила на общинския съветник Карлос Контрера


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории