Сензационно от ГЕРБ: Арестуван ли е Борисов, заради разговора му с бившия президеинт на Украйна?

Връзка между ареста на Бойко Борисов и срещата, която той направи онлайн с бившия президент на Украйна Порошенко. Лидерът на ГЕРБ и кметът на София Йорданка Фандъкова разговаряха с Порошенко във видео разговор часове преди Борисов да бъде задържан от полицията.

„Има ли някаква връзка незаконният арест с деня на срещата във видеоконферентна връзка с бившия президент Порошенко със заявката на ангажираност на нашата парламентарна група за подкрепа на Украйна и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще декларира и настоява за такава подкрепа? Подозираме, че много сериозна такава причинноследствена връзка има“, каза председателката на парламентарната група Десислава Атанасова в изявление от кулоарите на парламента.

Българските граждани писали тройка на управляващите, а 60% смятали, че „Бойкорашковото МВР“ се ползва за репресия, обясни Атанасова, разглеждайки изминалите 100 дни от управлението на Кирил Петков.

Според Делян Добрев най-правилната оценка за правителството дават финансовите пазари. „Аукционът за 7,5-годишно ДЦК, което се проведе в понеделник и приключи при доходност от 1,33% в сравнение с 0,49% през ноември миналата година. Много от вас биха казали, особено хора от правителство, че това се дължи на войната. Да бъдем изцяло коректни трябва да гледаме разликата. Той би трябвало да е еднакъв като в Германия. Ще видим, че в ноември миналата година е бил под 1%, а сега над 1%“, каза Добрев.

Протокол от показанията, които Кирил Петков е дал се появиха в медиите, а зам. -председателят на ГЕРБ Томислав Дончев нарече появилия се документ шокиращ, който трябва да се изучава в университети, не само по правни науки, но и по медицина.

„Там се споменават Изпълнителна агенция одит на средствата на ЕС и дирекция национален фонд в дирекция на финансите, които някой би казал, че не работят добре“, каза Дончев.

Той заяви и че различни медии вадят списъци с депутати, които ще бъдат задържани от полицията. Затова поясни, че по-рано днес искали изслушване в парламента на Кирил Петков по ареста на Бойко Борисов. Те щели да го питат кои ще бъдат арестувани. „Не за друго, а за да може да си подготвят топли дрехи и тези, които имат малки деца да ги изпратят на баби и дядовци, за да не бъдат стресирани“, поясни той.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории