Бойко Борисов развива тахикардия след ареста, никой от партията не го е виждал от тогава

7 Dni Sofia23.03.2022
payimage-525415

Бойко Борисов не е в добро здравословно състояние след скандалния му арест на 17 март, който бе извършен пред очите на невръстните му внуци в родната му къща в Банкя. Лидерът на ГЕРБ изкара 24 часа в сурови условия и на мразовити температури в килия без никакво отопление, дори и без легло. През цялото време той бил държан на дървена пейка, докато получавал сериозна хипертонична криза, без достъп до медицинска помощ или лекарства. Веднага след като бе освободен и се прибра в дома си, 62-годишният бивш премиер бе прегледан от депутата от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов, който потвърди, че кръвното му е било с опасни стойности и е развил тахикардия. Заради измръзването в килията Борисов е вдигнал висока температура, не се чувствал добре и имал силна кашлица.

Дъщерята и внуците на Борисов са били свидетели на скандалния му арест. Бруталната сцена се разиграла пред очите им в семейната къща в Банкя, докато всички спокойно вечеряли. Щерката на бившия премиер – Венета, живее в бащиния си дом заедно с половинката си Иван Атанасов и двете им деца – 6-годишния Бойко и 3-годишния Иван.

Близките на Борисов изпаднали в шок от случващото се, а дъщеря му и внуците му се разстроили и разплакали. След пускането на лидера на ГЕРБ от ареста след 24-часов престой там Венета го посрещна у дома. Със сълзи на очи тя направи и емоционален коментар в ефира на БНТ. „Искам да помоля да оставите семейството ми на мира. Разстроихте цялото ми семейство. И искам този фашизъм да спре. Да го оставите сега да се види с моите деца и негови внуци. Благодаря ви“, каза дъщерята на Борисов.

Самият той малко по-рано разкри, че по време на ареста полицаите са преровили цялата им къща, включително и кошчетата в стаите на внуците му.

„Артериалното му налягане е 180 на 120, тахикардичен е, така че също се обръщам към всички да оставим г-н Борисов да се възстанови след този вандализъм, извършен към него снощи. Аз не знам хора ли са, какви са, снощи е бил с такова високо кръвно през цялото време в килията. Да изкара на една скамейка 24 часа…“, коментира депутатът от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов, който прегледа Борисов след излизането му от ареста в петък вечер. Припомняме, че от години Бойко Борисов страда от високо кръвно налягане и неведнъж е бил приеман в болница с опасна хипертония.

Стресът се отразявал пагубно и на неговата дъщеря Венета. През 2013 г. тя също бе приета за болнично лечение след опасно високо кръвно налягане 180 на 110. Тогава щерката на бившия премиер изпадна в криза отново заради скандален акт пред дома им Банкя, който бе окупиран от симпатизанти на „България без цензура“, докато Борисов бе в оставка от премиерския пост. „Ако не ми оздравее детето от това, което му причиниха с това висене пред дома ми, с този тормоз, няма да имам пощада към тези хора. Личната ми мотивация да направим България по-добро място за живеене е останала. По никакъв начин няма да ме откажат с тези потери, които са пратили след мен. По никакъв начин тези, които ме познават, знаят, че когато с мен се отнасят добре, но когато ми посягат по този начин, искам много да пожелая на детето ми да се оправи. Когато ми посягат по този начин, не искам да ми се сърдят. Те прекрачиха първи тази граница“, избухна тогава Борисов.

След краткотрайно затишие през последната една година обаче Венета и децата ѝ не можели да живеят спокойно и без притеснения. През миналия март те отново бяха жертва на жесток тормоз. Тогава черни чували за трупове бяха опънати пред родния дом на Борисов в Банкя, а зад грозната акция стоеше групата „Системата ни убива“. „Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път „пазителите на демокрацията“ тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Децата ми реват у нас, внуците реват…Не ви ли е срам да правите така?, коментира след бруталната акция от март 2021 г. Борисов.

Близки до семейството на бившия министър-председател споделят, че дъщеря му е изключително чувствителна натура и изживявала тежко терора, на който е подложено цялото им семейство. Имало периоди, в които дори не желаела да напуска дома им, защото се страхувала.

Дълго време Венета живееше в Америка, но след като завърши 3 висши образования в университета в Калифорния, реши да се върне у нас и да създаде семейството си тук. В Щатите все още е нейната майка – д-р Стела Костова, бивша съпруга на Борисов. През кошмарната нощ на ареста тя непрекъснато утешавала по телефона дъщеря си.