Само в 7DniSofia.bg

Див екшън: Пияна шофьорка дере и рита полицаи, избяга с белезници от патрулка

полиция

Екшънът бил провокиран от неправилно паркиране на бул. „Васил Априлов“, съобщава Марица. Патрулиращи полицаи забелязали, че колата на пловдивчанката е спряла в нарушение. Спрели до нея, установили че вътре няма хора и започнали да пишат фиш за неправилно паркиране. В този момент до автомобила се приближила пловдивчанката на градус. Тя им се развикала с висок тон. Преди да приключи проверката на самоличността й от полицаите, те усетили силна миризма на алкохол. Дамата пък веднага се отдалечила в посока ул. „Гладстон“, без да изчака бъде върната личната ѝ карта.

Полицаите тръгнали след нея с патрулката, настигнали я, подали й личната карта и й казали да не сяда зад воланата, тъй като е в нетрезво състояние. Шофьорката още повече се вбесила, хвърлила личната си карта, започнала да обижда и да се заканва на униформените, като едновременно с това ритала яростно патрулката.

Служителите на реда излезли, но не очаквали подобна реакция. Пловдивчанката им скочила, започнала да ги блъска, да ги дере с ноктите си и да ги рита. Това наложило да й сложат белезници и да я натикат в патрулката.

Пияната обаче не се усмирила. Ритала с крака седалките и вратите на полицейската кола. Използвала момент, в който полицаите разговаряли с колеги, успяла да излезе и тръгнала да бяга с белезниците. Служителите на реда я догонили и пак я натикали в патрулката. Отвели я в районното, където обидите и заканите от страна на шофьорката продължили.

Пловдивчанката ще бъде изправена пред съда до часове, за да отговаря за действията си. Ако се признае за виновна, делото ще протече по съкратената процедура.