Само в 7DniSofia.bg

УДАР! Полицията подкара браконери, крили лодка и улов в… гробище (СНИМКИ)

полиция

Надуваема лодка и стотици килограми прясно уловена с мрежи риба от язовир Розов кладенец край миньорския град Гълъбово, са били намерени от представители на Централна рибно –опазваща организация, съобщава Монитор.

От страницата си в социалната мрежа екоактивистите съобщават, че акцията им е била съвместно с представители на ИАРА –Стара Загора на 10 февруари, като е била използвана и термокамера. Забелязани са били пет лица, които с лодка и хрилни мрежи са вадели улова си почти по средата на изкуствения водоем.

„Лицата бяха заловени в момент на товаренето на чувалите с мрежи и риба в автомобил, който беше скрит вътре между гробовете. Между паметниците бяха открити и част от чувалите, както и надуваема гумена лодка. Получено беше съдействие от органите на РУ „Полиция“ в Гълъбово. На заловените лица ще бъдат съставени актове по ЗРА, общо 9 на брой. Уловената риба, 150 кг шаран е върната във водата.“, се чете в поста от 11 февруари. На 3 март от организацията съобщават за поредна акция , този път край язовир Жребчево, където са били задържани двама бракониери. Единият от задържаните се оказали с втори акт за последните три месеца.