Само в 7DniSofia.bg

Сензационни подробности за побоя над Слави Ангелов: Близнаците са го нападнали с метални тръби

слави ангелов

Слави Ангелов го биха близнаците и Дани Илиев, доколкото знам. Казаха ми приятели, не мога да посоча имената им. Разбрах го малко след побоя, извън сектор “Б”. Доколкото знам, Слави Ангелов е бил жестоко пребит около дома си. Не го знам от новините, не гледам телевизия и не чета. Имам си други начини за получаване на информация. Това твърди анонимен свидетел с номер 535 по делото за побоя над главния редактор на “168 часа” Слави Ангелов. Той беше пребит пред дома си на 17 март 2020 г. от трима маскирани. По случая бяха задържани, обвинени, а днес са подсъдими Георги Асенов, брат му Никола и приятелят им Бисер Митрев. Делото се гледа в Специализирания наказателен съд повече от година и още продължава с разпити на свидетели. Няколко от тях са анонимни, съобщава 24 часа.

№535 говори и за Бисер Митрев: Познавам го, по едно време беше в затвора. Висок е като останалите, късо подстриган, по-едър от другите, с тъмнокестенява коса, с кафяви очи. Покрай моите познати съм чул, че и той се занимава с побоища, за друго не съм чул, заявява в показанията си пред съда анонимният свидетел.

От думите му става ясно, че е бил в средите на футболните агитки преди време. Дани Илиев, за когото говори всъщност, е ММА боецът Даниел Илиев от “София Запад”. Той беше задържан в края на април заедно с още няколко души, но остана само свидетел по делото и даде показания в съда още миналата година. Тогава беше призован и друг свидетел – Борислав Рашев. Той не се яви, но от показанията му пред полицията стана ясно, че братята Асенови и Бисер Митрев не са част от “София Запад” от 2014 г., когато се скарали с Любомир Костадинов-Любо Младежа.

Анонимен свидетел №535 разказва и за случка с Любо Младежа и близнаците Асенови отпреди години, когато още били близки. Тогава той взел пари назаем от Любо Младежа. Закъснял с връщането.

Започнаха заплахи по телефона от близнаците и от Теди Хитлера, които бяха хора на Любо Младежа.

И на живо получавах заплахи. Близнаците ги различавам по татуировките Единият имаше череп с оранжеви пламъци на прасеца. На другия татуировката беше синкава. Знам ги по имена, но не ги различавам, приличат си доста. Около 25-26-годишни са, русоляви, късо подстригани, твърди анонимният свидетел. Разказва и как са го пребили. След като не върнал парите, на пазара в “Люлин” го пресрещнали мъже с качулки и с метални тръби. Счупили му ръката, избили му зъбите, краката му били в хематоми. Случката се повторила още веднъж.

Бяха с маски и качулки. Не им видях лицата, но по телосложението разпознах близнаците. Те са добре сложени, високи са 185 – 190 см. След тези побоища започнах да се страхувам за живота си. Реших да потърся помощ от съответните органи, разказва свидетелят, но не става ясно дали тогава от полицията са му помогнали и как.

По делото е разпитан още един анонимен свидетел – №536. Той също е бил в обкръжението на агитката от “София Запад”. По време на разследването за побоя над Слави Ангелов е извикан за разпит.

Спомням си, че посочих някои лица, които смятам, че са извършители на побоя. С тях бях в близки отношения и имам представа, казва №536 и изрежда имената на Любомир Костадинов, Павел Георгиев, Любомир Делев и Павел Георгиев. Според свидетеля те се занимават с лихварство, побой и наркотици.

За побоя над Слави Ангелов нищо не знам. Не съм очевидец, но смятам, че тези лица са извършители на поръчката. Бях свидетел на един разговор, в който се похвалиха, че бяха пребили преди време директор на ФК “Левски”. Оттам си направих извода, че същите участват и в побоя над журналиста – визирам всички без Любомир Костадинов, защото той ги командва, твърди в разпита си пред съда анонимният свидетел. Той говори за случая от август 2019 г., когато до стадион “Георги Аспарухов” с метални пръти е пребит маркетинг директорът на “Левски” Цветан Вълчев. Мъжът едва оцеля след зверския побой, но престъплението още не е разкрито и няма задържани и обвиняеми по случая. Слави Ангелов е нападнат 8 месеца по-късно.

Не познавам лица с имена Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев. Не съм чувал за близнаци в това обкръжение, казва още свидетел №536. В показанията си той говори повече за лидерите на “София Запад”.

По делото за побоя над главния редактор ще бъдат разпитвани още няколко анонимни свидетели, както и явният Ивайло Серафимов. Той отлага разпита си няколко пъти заради различни заболявания, последния път – заради скъсан менискус на коляното.

Георги Асенов, Никола Асенов и Бисер Митрев бяха задържани месец и половина след побоя над журналиста. Те бяха уличени от разпити на свидетели, записи от камери около местопрестъплението, движението им в деня на побоя и веществени доказателства. Най-силният коз на разследването е автомобила, с който според прокуратурата са се оттеглили от местопрестъплението. Той беше намерен няколко дни по-късно, а в него имаше биологични следи от тримата подсъдими, както и кръв на Слави Ангелов.