Само в 7DniSofia.bg

Колтуклиева: Е, нЕма такава държава! Заради Петков ще започнат да викат журналисти за разпити

кирил петков

Като журналистка, искам да попитам нещо много съществено – дали Кирил Петков е попитал авторите за съгласие изрезки на техните публикации да бъдат предоставени от него в прокуратурата?

Знаете ли какво ще последва от днес?! Не знаете. Журналистите и цитираните от тях източници на информация, ще бъдат привикани като свидетели в националната следствена служба – ще им изпратят призовки и те трябва да се явят когато и колкото пъти ги призоват. Следствените действия могат да продължат 2 години, че и повече. Ако някой случай стигне до съда – и там трябва да се явят като свидетели и да дават показания под клетва.

Реално съществува възможността “герои” на публикациите да засъдят журналистите за клевета или набеждаване.

И всички това за какво?! За единия креслив, отвличаш вниманието, пиар на Кирил Петков, който забатачи държавата и изостри всички кризи, на които е подложено българското общество.

Премиерът и неговият ментор президентът, които владеят МВР, ДАНС и всички служби опряха до журналистически публикации и разследвания на спонсорирани НПО-та като единствени доказателства за (предполагаема!) престъпна дейност. Е, нЕма такава държава!

Това е истината.