Само в 7DniSofia.bg

Зловеща мистерия около смъртта на 24 г. младеж, премазан от локомотив

полиция

24-годишен мъж е загинал под колелата на локомотив, а малко преди това е станал причина за пътно-транспортно произшествие и е напуснал място, пише „Телеграф“.

Към 16,49 часа на 31 януари е получен сигнал за прегазен човек на релсите по линията Стара Загора – спирка Змейово в района на т.нар. Италиански мост.

При оглед на място криминалистите установили, че трупът е на 24-годишен водач на товарен автомобил „Мерцедес“ със старозагорска регистрация, който към 16,20 часа на същата дата е самокатастрофирал по главен път І-5 в землището на село Тулово. Тежката машина е излязла с висока скорост от асфалта на км 221+000, блъснала се е в дърво и се е преобърнала, а шофьорът е успял да избяга.

В сектор „Пътна Полиция“ при ОД на МВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1 б.“в“ от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Работи се и по версия за самоубийство или склоняване към самоубийство, тъй като жертвата е била забелязана от локомотивния машинист и той подал звуков сигнал, но младият мъж не се отместил от релсите. Като опит за самоубийство изглеждала и катастрофата с камиона, на мястото има ограничения за скоростта, но водачът е карал с поне двойно по-висока.