Само в 7DniSofia.bg

Потресаващо: Мъжът на починалата Миглена разказа за драмата пред Спешното

случай

Забавянето, причинило смъртта на 44-годишната майка във Враца, е станало заради ПСР тест и търсене на лична карта с цел вписване на ЕГН-то й в медицинската документация. Това разкри пред NOVA опочаленият мъж на Миглена.

Николай Витанов разказа, че при пристигането в болницата им поискали лична карта за регистриране.

„Започнах да я търся. В този момент не знаех къде е, но им казах че е в колата. Взех портмонето на жена ми и започнах да я търся. Помолих жената на регистратура да прояви разбиране, но тя каза, че без лична карта не става. Върнах се до колата и тогава намерих личната карта. Мисля, че и без лична карта можеше да стане“, спомня си опечаленият мъж.

„В момента, в който пристигнах, трябваше да излезе целият екип и да й помогнат, но не стана. Писна ми, казах им по-добре да й пишат смъртния акт, аз губя време и ходя до колата да търся карти, а тя стои безпомощно във фоайето. Аз я сложих в количката. Служителката само я бутна вътре и я остави, както се вижда на клипа, отпред да чака“, каза той.

Запитан как се е стигнало до ходенето в болница, Николай разказа: „Жена ми беше много зле. Обадихме се на тел. 112 и те ми казаха да й премеря температурата. Аз им казах, че видимо на допир не изглежда така, сякаш да има. Казаха ми да я закарам сам, понеже съм във Враца. Видях, че нещата стават зле, хвърлих всичко и я закарах“.

„Не видях, че ни е снимал човек. Не знаeхме за клипа. Два часа преди погребението й вчера ни го пратиха наши познати. Може би е по-добре, че са ни снимали, защото иначе едва ли някой щеше да ни повярва как умират хората заради една лична карта и едно ЕГН“, категоричен бе той.

„Ще гледаме детето, то си е наше, въпреки че не съм му биологичен баща“, уточни Николай.