Само в 7DniSofia.bg

Невиждана жестокост: Пенсионер стана жертва на расови кучета – нахапаха го зверски

София Прайд куче

73-годишен жител на Казанлък е станал жертва на агресивни расови кучета, които собственикът им е пуснал свободно извън оградата на дворното място. Инцидентът е станал около обяд в събота в местността Старите лозя, където мнозина казанлъчани имат вили, пише „Монитор“.

Пострадалият отивал да нагледа имота си когато върху му скочили кучетата и за броени секунди го нахапали по двете предмишници и лицето. Пострадалият е бил отведен първоначално в центъра за спешна медицинска помощ, а в последствие и хоспитализиран в здравно заведение. Според лекарите пациентът им само по чудо се отървал от животозастрашаващи наранявания.

Собственикът на кучетата, 32-годишен местен жител е бил задържан за до 24 часа по закона за МВР, образувано е досъдебно производство по чл.325 в ал.1 от НК./“ Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева“/.

Жители на Казанлък разказват, че от години районът на Старите лозя е обект на почти ежедневни нападения от ромски тумби, не останало вилен имот, който да не е бил обиран. Това принудило и някои от собствениците да ги опазват с кучета.