ЦСКА пред голяма трансферна бомба

ивелин попов

Доскорошният капитан на националния отбор Ивелин Попов е пред сензационно завръщане в българския футбол. 34-годишният футболист е желан от ЦСКА и Левски. Договорът му със Сочи изтича в края на сезона и предвид това, че Попето не е бил титуляр в Премиер лигата от септември, няма изгледи да бъде подновен.

Хора от „Българска армия“ са говорили с Ивелин преди няколко дни, твърди „Мач Телеграф“. Той е работил с настоящото ръководство на ЦСКА в Литекс и се познава отлично с тях. Най-голямото предимство на „червените“ е неговата връзка с Гриша Ганчев.

„Червените“ търсят усилено подобен футболист – „десетка“. Попето е идеален за ЦСКА и от друга гледна точка – той е характер и има шампионски манталитет, печелил е титлата и в България с Литекс, и в Русия със Спартак (Москва).

Според „Мач Телеграф“ има една пречка за евентуален трансфер на Армията: че Ивелин има „синьо“ минало и нещо повече – винаги е казвал, че е привърженик на Левски.

Не е тайна, че на „Герена“ също искат да си върнат Попето. Ясно е, че Левски не може да предложи същите пари на 34-годишния играч, каквито биха му дали от ЦСКА. Но това, че Станимир Стоилов е начело на „сините“, може да промени нещата.

Левски вече привлече един доскорошен национал и бивш играч на Литекс – Георги Миланов, който за отрицателно време се превърна в основен играч на „Герена“. Отделно от това Борислав и Радослав Цонев са на изхода и „сините“ ще имат нужда от подсилване.

Въпросът е какво ще избере Ивелин – парите и по-високите цели, които в ЦСКА имат, или ще послуша сърцето си и ще подпише с Левски. Ясно е, че той ще се върне в българското първенство, след като напусне третия в Русия в момента – Сочи.