Само в 7DniSofia.bg

Невиждано желание за ваксинация: Опашката за боцкане пред „Пирогов“ източи Пфайзер-а

Пирогов - опашка

Във ваксинационния пункт в „Пирогов“ е свършила ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“, съобщиха от спешната болница. Там се е образувала опашка от желаещи да се имунизират.

От лечебното заведения отказаха коментар за липсващата ваксина на „Пфайзер“ за възрастни. От „Пирогов“ увериха, че утре ще разполагат с нови дози от ковидваксината на „Пфайзер/Байонтек“. Дозите за възрастни от този препарат свършиха днес поради засиления интерес.

Поставянето на ваксини продължава с препаратите „Модерна“ и „Янсен“ („Джонсън & Джонсън“).

В „Пирогов“ днес имаше и коридор за ваксинация на деца от 5 до 11 г., но с предварително записан час. От детската ваксина имаше количества.

Йорданка Радулова е избрала днешния ден, за да ваксинират 10-годишния й син.

„Това според мен е правилното решение. В 21-ви век не може да има друго правилно решение. Доста хора се притесняват, че ваксините бяха въведени прекалено бързо, но те, ако се замислят, в историята винаги кризисни ситуации са побутвали науката по-напред“, отбеляза г-жа Радулова.

В следващите дни ваксинацията ще продължи, с изключение на 1-ви януари.
Освен в „Пирогов“ ваксинационни пунктове днес работят и в болница „Княгиня Клементина“, в МВР-болницата, в АГ-болницата „Д-р Щерев“, и в Центъра за спешна медицинска помощ при Сточна гара.