Зверство: Синът на голяма бургаска легенда преби сестра си

163594822738699

Бруталният рецидивист Христо Даракчиев получи десетата си присъда. Пред Районния съд в Бургас той се призна за виновен и подписа споразумение с прокуратурата, приемайки ефективно наказание от 6 месеца заради смъртните заплахи и побоя, който нанесе над сестра си Гергана през месец юни, информира „Флагман“.

Синът на легендарния бургаски боксьор Петър Даракчиев, e сред най-проблемните личности в криминалния контингент, разкриват бургаски специалисти.

Той злоупотребявал с наркотиците, лежал е няколко пъти в центъра за психично здраве „Проф.д-р Иван Темков“ заради „неконтролируема агресия“ и афективно разстройство. Психиатри твърдят, че бил сравнително добре докато е в диспансера, но след напускането спирал да си пие хапчетата и ставал друг човек.

Именно така се стигнало и до сериозния проблем през юни, когато той първо заплашил, че ще пребие сестра си, а след като тя, познавайки го добре, подала сигнал в полицията и го арестували, той се върнал и я действително я пребил.

Предупредил, че следващите пострадали ще са децата й. Само за това деяние вървят няколко паралелни дела срещу него. През миналата седмица той получи още две нови присъди – от по 4 и 6 месеца.

Скоро предстои да му бъде направена кумулация, която ще го остави няколко години зад решетките и осигури поне засега спокойствие на семейството му.

Само преди месец обаче Даракчиев създаваше изключителни проблеми и на защитата, и на обвинението. Той скочи да бие наблюдаващия прокурор, който отиде да го разпитва в ареста. Впоследствие заради агресивното му поведение двама негови упълномощени адвокати се отведоха. Заради това днес той бе представляван от служебен защитник.