Скандал: Бойко Рашков сипе скандални клевети по адрес на ГЕРБ и Борисов

7e1b4814a4530b29799dab0fdfa78978

Проваленият вътрешен министър Бойко Рашков взриви обществеността със скандални клевети по адрес на партия ГЕРБ и лидера й Бойко Борисов, предава ПИК. На брифинг пред полицейския участък в Свиленград вицепремиерът, назначен от Румен Радев, изкара Борисов собственик на банка, от която били изтекли десетки милиони левове в посока Обединените арабски емирства и Дубай.

Рашков очевидно никак не се притеснява от бъдещи съдебни дела и сипе манипулации на кило, при това за публично известни факти, като това, че Борисов няма как и никога не е бил собственик на каквато и да било банка. Имотният крал Рашков обаче разчита на посланически пост, обещан му от боса му Радев, и затова не се тревожи, че ще бъде скъсан от дела в съда заради лъжите си. Важното е предизборно да не спира да сипе клевети, за да гарантира втори мандат на благодетеля си.

Първоначално Бойко Рашков заговори за всички арести, които са направени през последните дни, като изтъкна, че те са за превенция на купуване на гласове и призна безцеремонно, че са насочени досущ като предизборна репресия единствено срещу партия ГЕРБ. Не каза, както винаги, никакви факти и дали изобщо има повод за подобни акции, или поне сигнали. Припомняме, че до този момент въпреки всички фойерверки на вътрешния министър, няма осъдени за купуване на гласове след акциите му, тъй като няма никакви доказателства.

Вицепремиерът отново заговори за изтекли пари от България, като изуми всички, че те са изтекли през банка, която е собственост на Бойко Борисов.

„Тук става дума за десетки милиони левове, които са изтекли от българския бюджет. И тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов. И с този собственик на тази банка Бойко Борисов преди години е имал общи фирми. Разследването продължава“, шокира назначеният от Радев министър.

Изказването на Рашков е повече от скандално, тъй като, уж неволно, той изкара бившия премиер собственик на банка, а после замаза думите си с неясно допълнение, че Борисов имал в миналото общи фирми с въпросния собственик.

На брифинга назначеният от Радев министър продължи да хвърля бомби, без да влезе в каквато и да е конкретика и остави впечатление, че е събрал медиите единствено за да сипе клевети и недоказани твърдения по адрес на ГЕРБ и лидера й Бойко Борисов само и само да обслужи предизборно Румен Радев, което прави вече седми месец.