Напаст! Цял квартал в Мездра пропищя от цигански набези

Цигани

Цял квартал в Мездра се оплаква от постоянни набези на няколко самонастанили се многодетни фамилии от ромски произход. Местните хора сигнализират за кражби и побоища и настояват за преместване на нарушителите, пише БиТиВи.

„Нямат тоалетни, нямат вода, целият им боклук отива в дерето на реката. Няма как да кажем точната им бройка, защото непрекъснато има наплив от нови хора, но не са по-малко от 150 човека, които живеят в тези бараки“, каза Милена.

Живущите в квартала обясняват, че ромските фамилии са агресивни, а техните деца обикалят безпризорно по пътя. Въпреки подаваните жалби обаче, липсва реакция от страна на институциите.

„Има страх в хората. Събрали сме подписка от 200 човека, но те се страхуват да покажат лицата си, защото са крайно агресивни“, добави Милена.

На прага на зимата: Изселват принудително ромски семейства във Враца

От общината твърдят, че се опитват да намерят решение.

„Аз съм дълбоко убедена, че тези хора са прави, въпросът е как да намерим решение, което да бъде законно. Има майки с по 8 деца, къде да ги накараме да отидат? Трябва да се помисли и да се огледат нещата от всички страни“, заяви Яна Венелинова, председател на ОБС-Мездра.