Само в 7DniSofia.bg

Изтича срокът за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес

цик машина

Последен ден, в който можем да подадем заявление за гласуване по настоящ адрес. Днес изтича и крайният срок хората с трайни увреждания да изразят своето желание за гласуване с подвижна избирателна секция за изборите след две седмици. Заявленията се изпращат в писмена форма по образец или по електронен път чрез интернет страницата на общините по постоянния или настоящия адрес.

Заявление за гласуване по настоящ адрес може да се изпрати през сайта на Главна дирекция ГРАО без да се изисква електронен подпис.

„По закон 30 октомври е краен срок за заявяване на удостоверения за гласуване на друго място“, уточни говорителят на ЦИК Росица Матева.

„Искам да обърна внимание да не се бърка това с удостоверение за гласуване на друго място с гласуването по настоящ адрес. Право на удостоверение за гласуване на друго място имат членовете на ЦИК, на Районните избирателни комисии, кандидатите, ангажирани в тези избори и наблюдателите. Така че за тези категории лица срокът е до 30 октомври да подадат заявления, ако желаят да се възползват от тази възможност“, поясни тя, цитирана от БНР.