РАЗКРИТИЕ: Ето защо Румен Радев въведе „зелените сертификати“ от днес за утре и взриви държавата

румен радев 2

Отчаяна нужда от спешен пиар за пред ЕС е причината Румен Радев през производното си в здравното министерство Стойчо Кацаров да въведе „зелените сертификати“ от днес за утре и да взриви държавата. Той е решил да рискува дори да разгневи българите, но да лъска посърналия си имидж пред европейските лидери и да избегне публичните им порицания, че България е на последно място по ваксиниране и на първо вече не само в Европа, но и във света по смъртност от коронавирус.

Това установи проучване на ПИК, а в прав текст заговори и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на вчерашния протест срещу въвеждането на „зелените сертификати“ пред президентството.

Скоропостижното изискване за всички българи да влизат в големи магазини, театри, кина и всякакъв друг вид обществени сгради единствено със „зелен сертификат“ беше изтърсено късно през деня във вторник от Стойчо Кацаров и влезе в сила още от четвъртък сутринта. Със същата заповед на абсолютно оскандаление служебен здравен министър бяха затворени и всички училища въпреки обещанията на властите на Румен Радев, че учебните заведения ще бъдат затворени последни.

Тези решения взривиха държавата и негодуванието на гражданите до такава степен, че Радев изпрати премиера си Стефан Янев да се оправдава пред медиите за безумните решения и чак да признава грешки за закъснелите им реакции на вилнеещата зараза.

Спешните скандални и безсмислени мерки на управляващите на Румен Радев не са обаче случайни-спешно са взети именно заради неговото участие в заседанието на Европейския съвет на 21 и 22 октомври в Брюксел, на което да може да се отчете пред европейските лидери като ревностен последовател на общоевропейската политика за борбата с COVID-19.

Още повече, че преди това европейски медии са отправили яростни критики срещу България за неспазването на европейските правила за преодоляването на коронакризата, като конкретно са посочили, че в страната ни не се изисква представянето на „зелен сертификат“, който е европейски документ, при посещението на публични места от гражданите, както обясни и Костадинов.

В ЕС, където ваксинираните отдавна надхвърлят 80% от населението и всички предпазни мерки поголовно падат, тези сертификати вече са в сила. Както се видя, Румен Радев също побърза да се похвали пред европейските лидери именно с въвеждането на „зелените сертификати“.

Той обаче едва ли е обяснил, че стойчокацаровщините, извършени опд негова диктовка, взривиха цяла България, защото преди това именно неговото управляние провали ваксинационната кампания през лятото. И в момента при наличието едва на 20% ваксинирани, въвеждането на въпросния сертификат на практика означава локдаун.

На Радев обаче не му стиска да обяви локдаун разгара на предизборната си кампания за втори мандат, защото дори и без него, социолозите вече обявяват, че тези мерки ще ударят по шансовете му да бъде избран отново за президент.

За да не се черви пред европейските лидери, Радев вероятно не е обяснил и как след бурното негодувание, обзело страната заради въпросните неадекватни мерки, властите му са нарушили европейските правила и са изопачили т.н. „зелен сертификат“, обявявайки, че той е валиден и само след поставяне на първа доза от ваксината, но единствено на територията на България.

Това изобщо не отговаря на истината и представлява фалшифициране на европейски документ, което може да се отрази крайно негативно на страната ни. Най-малкото защото дори и след втората доза ваксина трябва да изминат 2 седмици за получаването на такъв сертификат. И без това заради тъмночервената зона, в която навлязохме заради зле управляваната от Радев четвърта вълна на коронакризата и абсолютното бездействие, безхаберие и некомпетентност на министъра, назначен от обитателя на президенството, България е затворена държава за страните от Европейския съюз.

Така Румен Радев използва дори заразените, които вече препълниха болниците, починалите от коронавирус и всички граждани на България, които постави под локдаун или принуди да използват фалшиви „зелени сертификати“, за да умие срама от лицето си за своята некадърност и неадекватност пред европейските лидери и да се прави на равнопоставен на тях по време на предизборната си кампания.

Пред гражданите на България обаче номерът му не мина и последствията тепърва го очакват на изборите на 14 ноември.

ПИК


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории