Суматоха в кръчми и магазини: Младежи-антиваксъри напускат, не щат тест през 2 дни

Заведения на Витошка (4)

Изискването за зелен сертификат и още повече тежките глоби, които предстоят за нарушителите от другата седмица, създадоха истинска суматоха и паника в магазини и заведения, предава lupa.bg.

По кръчмите върви верижна реакция от напускащи служители-антиваксъри, които нито са преболедували Covid, нито имат намерение да се ваксинират. Това означава, че трябва да се подлагат на антигенни тестове, за да бъдат допуснати на работа, според новата заповед на здравния министър Стойчо Кацаров.

„Млади хора напускат масово и си търсят работа, която не включва обслужване на клиенти и не се налага да представят сертификат. Положението е критично.”, призна управител на ресторант в южните квартали на София, който е наясно с драматичната ситуация след охулената заповед на здравния министър Стойчо Кацаров.

Младежите-антиваксъри зарязват службата с железен аргумент – няма да ходя през 2 дни на тестове, за да ми се разреши да вляза на работа.

По-възрастните неваксинирани служители в търговската мрежа са по-склонни да направят компромис и да се тестват начесто, за да не останат на улицата. Някои от тях дори все пак обмисляли да се съгласят на еднодозовата „Янсен”, за да си решат проблема за 1 година.

Бутици в моловете и доста заведения обаче са в критична ситуация с върволицата от напускащи служители и много от управителите са принудени да обещаят да осребряват фактурите за тестове на работещите, които категорично отказват ваксина. Други работодатели са категорично против този вариант, защото смятат, че ще им излезе твърде скъпо този непредвиден разход.

Нямаме избор, хората масово предупреждават, че си тръгват, защото не искат да се подлагат на стрес през 2 дни, да висят по опашки и да удължат работния си ден с поне час, докато минат през процедурата и изчакат резултатите, обясняват паникьосани съдържатели на заведения.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории