ГЕРБ разобличи лъжите на хунтата: 1-ви по смъртност, най-високи цени, пълни центрове с мигранти

Пресконференция на ГЕРБ-4

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков и народният представител Христо Гаджев направиха на пресконференция в централата на партията първи коментари за „новия“ служебен кабинет на Румен Радев.

Даниел Митов изрази недоумението си защо Румен Радев смята, че досегашното служебно правителство е успешно. „Пандемията ли спря, мигрантите ли, инфлацията ли овладяха, един сантиметър път ли построиха или ваксинираха хората. Какви точно успехи постигна служебният кабинет?!, каза Митов.

И продължи:

„За тези месеци служебният кабинет не правеше нищо друго, освен да се намесва в изборите и да работи срещу ГЕРБ-СДС. Излязоха напълно от предписаните им по Конституция правомощия. Председателят на „Екогласност“ каза, че служебни министри и президентската администрация са се занимавали да късат жива плът от други партии, да ги купуват. Със знанието на Радев. Радев твърди, че щяло да има компромати: Най-високите цени на тока в Европа, инфлацията е по-висока от средната в ЕС, най-нисък дял от ваксинирани в ЕС. В същото време раздаване на ваксини на Бутан, Босна и Херцеговина и на РСМ. По-скъп бензин, препълнени бежански центрове“.

Служебни министри избягаха от новия кабинет, за да не понасят негативи и за да ползват президентската администрация за своя проект. Поне 6-ма министри се провалиха публично. Има тежки провали и сериозно обществено недоверие срещу тях, заяви Тома Биков.

И изброи провалите на правителството на Радев:

– на първо място е изтървания енергиен сектор, който служебният министър изтърва;

– Стойчо Кацаров провали ваксинацията и се саморазправя с лекари;

– Комитова-протести, спрени пътища;

– Балтова-колко хора трябва да излезнат на протест, за да бъде сменена;

– Минеков-0 лева за кино, блокиран закон за филмовата индустрия, личен провал; забрави да внесе мерки за културата в бюджета; но политическият му кабинет си отпусна бонуси.

„Радев твърди, че имало организирани протести. Значи миналата година бяха справедливи, тази -не“, коментира зам. председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории