Десислава Атанасова: Виновни за правния хаос са колегите от ИТН

десислава атанасова

„Виновни за правния хаос са колегите от ИТН. Не възразяваме против волята на всеки един кандидат за премиер да има лични причини, но считаме, че да се напуска залата, особено когато тази точка касае техния проучвателен, успешно завършен мандат, е съвсем несериозно“, коментира действията на „Има такъв народ“ председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Ние нямахме политически изказвания в зала, а само конструктивни юридически констатации, които считаме, че са верни“, каза още Атанасова.

При гласуването на отказа на Пламен Николов да заеме поста на премиер ГЕРБ внесоха проект за решение, който бе представен от Росен Желязков. Още вчера в 19 часа Атанасова съобщила на Ива Митева и Татяна Дончева, че от ГЕРБ не са съгласни с текста на решението, изготвен от Митева и искат корекция. „Г-жа Митева каза, че нищо повече по проекта на решение няма допълнително да се съобразява с когото и да било“, обясни Атанасова.

„ГЕРБ колкото и да беше обявявана за токсична и каква ли още не партия и група в пленарната зала, се оказа, че без нейното присъствие не може да се вземе“, каза още тя.

Атанасова не пожела да коментира появила се в медиите новина, че рано сутринта преди планарното заседание на председателски съвет Тошко Йорданов е обидил Татяна Дончева, а Ива Митева е скъсала решението при скандал. „Това е орган съгласно правилника, който подпомага дейността на председателя и всички разговори, които са във формата смятам, че трябва да бъдат конфиденциални и да се търси съгласие“, каза Атанасова.