Кандидатът за вицепремиер на Слави с шумно интервю – скара се с Виктор Николаев, скочи на Хаджигенов и Дончева

729758

Кандидат-вицепремиерът на „Има такъв народ“ Петър Илиев даде шумно интервю за Нова тв, в което се обясни за скандалните разкрития в автобиографията му и обвиненията в плагиатство.

„Цялата медийна атака ме прави още по-решителен в това, което трябва да се свърши за държавата. Петър Илиев няма да бъде унищожен, моите прадеди са водили битки на нож и аз ще продължа пътя си“, изригна той.

По думите му атаката срещу него е започнала в деня, в който се връчва мандата на „Има такъв народ“. „Лидерът на партията ми е предложил да бъдат министър на правосъдието. Лидерът на партията ми предложи, след като решенията са взети в органите на партията“, отсече юристът.

„Имам пълната подкрепа на Слави и неговата мъжка дума – както неговата, така и на всички ръководни фактури в „Има такъв народ“, каза Петър Илиев и добави: „Когато направихме референдума, тогава ми пратиха НАП и ДАНС. Две в едно, спукаха ме от проверки, но не откриха нищо.“

„Голям страх тресе кочината на задкулисието“, каза още кандидат-вицепремиерът на Слави.

„Няма да коментирам изказвания на защитници на

„Мултигруп“ и на защитници на обвиняеми подсъдими, които са избягали в чужбина“, скочи Илиев по повод изказване на Татяна Дончева и Николай Хаджигенов и добави, че в „Има такъв народ“ няма да поддадат с неговата кандидатура. „Какво ми е казал Слави Трифонов, си е моя работа“, скочи Илиев на Виктор Николаев, който поиска разяснение дали шоуменът му е заявил директно, че няма да поддадат и да сменят кандидатурата му.

Илиев обяви, че не познава Делян Пеевски и Ирена Кръстева.

„Работя с много карибски държави, не само с Барбадос. Това е една зона, с която българската политика не се съобразяваше. Голям е приносът ми да възобновим отношенията ни с редица карибски държави“, добави той.

„Стоя зад всяка дума в моята книга. С изненада разбрах, че някой твърди, че има проблем с тази книга. Минали са 6 години. Не съм чел труда на доц. Киселова, не съм запознат с него“, каза кандидатът за вицепремиер на Слави и попита кой трябва да го защитава, след като той е завършил Софийския университет с 6.00.

Според него за 6 години никъде в катедрен съвет във факултета не е поставян въпросът за книгата му, а той се поставя точно в деня, в който се връчва мандата на „Има такъв народ“.