Грешна диагноза изправя Деян Донков на нокти

ИКАР 2018 (23) Деян Донков Радина

Истински кошмар преживява Деян Донков преди няколко години. Актьорът се разболява сериозно и в продължение на две седмици не е на себе си от притеснение, защото му поставят грешна диагноза, пише Хотнюз.

Некомпетентен лекар смразява мъжа на Радина Кърджилова, че е болен от рак и така вгорчава живота на цялото му семейство. Всичко започва с подут лимфен възел в областта на шията, който силно смущава иначе спокойния Донков. Навремето баща му умира точно от лимфом – злокачествен рак, изцедил жизнените му сили за броени дни.

Уплашеният Деян веднага си записва час за преглед при специалист. Той се опасява, че болестта може да е наследствена – мисълта, че има вероятност да страда от същото заболяване, не му дава покой. Актьорът посещава столична болница, където лимфният му възел е опериран. Резултатите от биопсията стават готови след две седмици и това, което Донков чува в лекарския кабинет, го удря като гръм от ясно небе.

„Съжалявам много, но имате рак! Трябва да мислите за лечение – ако е агресивен, не ви остава много!”, казва докторът пред смаяния Деян, който едва се държи на краката си от притеснение. Когато звездата на Народния театър се прибира вкъщи, споделя с жена си и положението се влошава още повече. Крехката актриса изпада в шок и вместо да утеши мъжа си, налага се той да я успокоява.

„Аз някак успях да издържа на напрежението, но Радина се смачка психически. В продължение на 10 дни ревеше като малко дете”, споделял е Донков. По това време актьорът участва в чуждестранна продукция и в същия ден героят му трябва да бъде убит. Докато „умира” на снимачната площадка, черни мисли го заливат и си представя как скоро наистина може да му се случи най-лошото. След две седмици, изпълнени с напрежение, Деян решава, че е най-добре да потърси второ мнение и чак тогава да предприеме действия.

По препоръка на приятели той се свързва с един от най-добрите специалисти в областта. За щастие, диагнозата рак този път е категорично отхвърлена. „Нямате представа как ми олекна, почувствах се като прероден!” , разказвал е актьорът. Сега Донков редовно си прави контролни прегледи, за да няма неприятни изненади, жена му Радина също не пропуска профилактични изследвания. Деян следи здравословното си състояние изкъсо и искрено вярва, че му предстоят още дълго години щастлив живот.