Радев отново в контакт с болен от К-19, ще бъде ли изолиран

румен радев 2

Президентът Румен Радев отново може да се окаже под карантина. Причината е положителната проба на премиерът на Люксембург Ксавие Бетел. Двамата бяха заедно само преди няколко дни на европейсаката среща на високо равнище в Брюксел, пише Tribune.bg.

Бетел си е направил вчера сам тест, резултатите от който са били потвърдени с PCR тест. Той има леки симптоми, включително висока температура и главоболие, но планира да продължи работата си дистанционно. Премиерът ще остане под карантина 10 дни, съобщава Ройтерс.

Все още не е ясно зали Румен Радев си е направил тест и дали ще бъде поставен под карантина като контактно лице.

Припомняме, че преди няколко месеца избухна скандал, след като Радев и цялата му делегация бяха принудени да напуснат Естония. Тогава президентът бе скрил, че е бил в контакт с коронавирус болен. Само дни преди да отиде на посещение в Естония, Радев беше на събиране с военните, а началникът на отбраната ген. Димитър Петров бе с положителен тест.

Радев се завърна в България и бе поствен под карантина. Няколко седмици след това и съпругата му Десислава Радева бе с положителен тест, като Радев отново бе изолиран.