Скандални факти за присъдата на Емил Крокодила

емил-милев-крокодила-1-640x436

Скандални факти за 16-годишната присъда на Емил Милев, известен като Емо Крокодила ще изкара пред Lupa.bg адвокатът му Ивайло Юруков.

Юристът твърди, че с решението на Спецсъда се нарушават всички права на Конституцията.

Защитата на Кроки ще покаже документи, които доказват пълен съдебен абсурд.

Заради подобни грешки в обвинението и съдебните мотиви, известният затворник вече има осъдителни присъди над страната ни в Страсбург.

Специализираният наказателен съд наложи наказание от 16 години лишаване от свобода на Емил Милев (известен като Крокодила) за извършения от него и още две лица въоръжен грабеж в голям хранителен магазин в столичния кв. „Хиподрума“ на 30 декември 2008 г.

Оказва се обаче, че в мотивите на съда влизат неща, за които не знаят дори прокурорите по делото.

Наказания от по 6 години лишаване от свобода получиха съучастниците му М.Д. и К.Б. Съдът постанови и тримата подсъдими да изтърпяват наказанията си при първоначален строг режим.

Това бе втората тежка присъда за Милев през 2020 г. , след като през април Върховният касационен съд потвърди наказанието му от 17 г. и 6 месеца лишаване от свобода за въоръжен грабеж пред банков клон в столичния квартал „Люлин“.

Присъдата на Специализирания наказателен съд не е окончателна и може да бъде обжалвана пред въззивната съдебна инстанция.

Приятели на Крокодила разказват, че преди тежката присъда Емил Милев е оправдан на предната инстанция.

За да може да бъде осъден, съдебният състав вкарва в мотивите си неща, които ги няма в дългия обвинителен акт на прокурорите.

Кроки бил категоричен, че ще си търси правата до последно.