Само в 7DniSofia.bg

НОВ ЕКШЪН С РАШКОВ: Какво изнасят с черни чували от МВР?

33856f26acd1accf7ff2530ac91e3e4f

Мистериозната случка бе документирана от журналистката Соня Колтуклиева в министерството на вътрешните работи на МВР шефа на Румен Радев Бойко Рашков.

„Докато тече прокурорската проверка на ГД “Национална полиция“, от задния служебен вход на Министерството на вътрешните работи на ул. „Ген. Гурко“ бързо се изнасят и товарят в бял ван черни чували“, написа във фейсбук журналистката Соня Колтуклиева.

Тя публикува и снимки от мистериозната случка.

Мъже и една жена носят многобройните чували и ги товарят на бял бус, се вижда от снимките на сайта 5gmedia.bg. Действието се развива на ул. Шести септември, където е сградата на МВР. Акцията е протекла точно 10 минути, за които чувалите са били натоварени.

Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО) е специализиран орган за осигуряване и прилагане на специални разузнавателни средства.

Отправено е запитване към МВР за съдържанието на черните чували на Фейсбук-страницата на министерството, но към момента няма отговор.

Мистериозните черни чували се появяват на фона на редица скандали, които тресат МВР, включително и такива, касаещи дейността, с която се занимава ДАТО- подслушването.

ПИК попита МВР какво е съдържанието на чувалите, но към момента няма отговор от страна на министерството.