Метежниците на Радев нахлуха в Съдебната палата, окупират кабинета на главния прокурор

протест

Превратът на Румен Радев е на път да се превърне в невиждано посегателство срещу независимата съдебна власт-физическо, като в най-страшните военни пучове. Това се случва, след като преди минути част от уличните метежници, бранещи президента и откликващите на всякакви акции под юмрука му, са нахлули в Съдебната палата и са окупирали кабинета на главния прокурор на републиката Иван Гешев.

Така е факт първата физическа атака от
безпрецедентната институционална война на Радев срещу прокуратурата, подкрепена по-рано и от служебния му кабинет по време да заседанието на Министерски съвет.

Слеед като чистките и терора ежедневни, а диктатурата в разцвета си, уличните метежници на Радев директно нахлуха в Съдебната палата, където се намира единствената власт, която все още не са успели да овладеят-прокуратурата. Затова и бащата на фалшивите новини Арман Бабикян бе изпратен спешно днес на нов тротоарен пост на плочките пред Съдебната палата, където обяви, че свиква протест и веднага го подкрепиха обичайните метежници на Радев – Мая Манолова и агитката й, соросоидните НПО-та, както и протестърите на Цветан Василев от кръга на изгонения от ДАНС Росен Миленов и уволнената съдийка Румяна Ченалова.

Същата агитка преди седмица бе на акция пред ДАНС, която да даде основание на МВР шефа на Румен Радев набързо да уволни ръководството на агенцията, въпреки че те се избират от парламента и министерски съвет няма законно право на това. Сега е ред на прокуратурата.

Именно последните двама са осъществили физическата атака и са нахлули пред кабинета на Гешев преди минути, научи ПИК. Там е и приближеният на Татяна Дончева – Минчо Спасов, който бе задържан след терора със спирането на метрото и бе неотлъчно на протестите на Радев лятото.

Припомняме, че кохортата на Радев е твърдо решена да подчини и тази власт и да я предаде на прокремълския превратаджийски кабинет и тъй като нямат лостове за това, продължават с опитите за политически натиск върху независимата прокуратура и съдебна власт. По информация на ПИК в най-кратки срокове трябва да предизвикат хаос в държавата, за който да обвинят главния прокурор и това да е мотивът правосъдният министър от служебния кабинет на Румен Радев да поиска от съдебния парламент – Висшия съдебен съвет, стартиране на процедура по импийчмънт, а след това да си назначат удобен наследник на Иван Гешев като овладеят и последната от трите власти.

По първоначална информация в уличната акция ще се включат и хората на Христо Иванов и Атанас
Атанасов, които от старта на служебния кабинет са в челните редици на атаките на Румен Радев срещу магистратите, както и свършиха мръсната работа със съчинената афера за подслушани политици. Причината е, че соросоидният кръг получи разплата с няколко служебни министри, сред които И ключовите на финансите и икономиката. Намерението за това бе заявено днес лично от прокурора на Тодор Живков Атанас Атанасов пред Съдебната палата.