Нинова обещала на Дончева да стане шеф на НС?

корнелия нинова

За да реализира мега коалицията в ляво, която събира за изборите на 11 юли БСП, АБВ, „Движение 21” и „Нормална България” на Кадиев, соцлидерката Корнелия Нинова раздала на партньорите си щедри обещания, научи Lupa.bg от свои хора на „Позитано” 20.

На устатата Татяна Дончева например, която в 45-ия парламент се изявяваше като един от лидерите на „Изправи се! Мутри вън”,

Нинова била обещала председателския стол в следващото Народно събрание.

Румен Петков пък бил привлечен в лявата мега формация с твърдото уверение, че коалицията ще участва в следващото управление и той ще бъде назначен на поста вътрешен министър – какъвто беше в кабинета „Станишев”.

А Георги Кадиев, който от 2005 г. до 2007 г. беше зам.-министър на финансите, в следващото правителство трябвало да се издигне до министър на финансовото ведомство. Как обаче Нинова смята да реализира тези свои обещания, засега остава загадка.

„Нормално е Корнелия да обещава на килограм, защото тази жена е луда и си вярва – по-странното е как хора като Дончева, Петков и Кадиев са й се вързали?!”, чудят се социалисти.

Според социологическите проучвания към момента БСП е едва трета политическа сила, а е напълно възможно да изпадне и до четвърта позиция. Надеждите на Нинова и цялата соцпартия БСП да преобърне изборния резултат с привличането на емблематичните бивши социалисти са силно преувеличени. Според политолозите това не би донесло на червените повече от 1%.

По информация на Lupa.bg БСП подписва споразумението с Румен Петков и Георги Кадиев утре, а Татяна Дончева още не била взела окончателно решение.

„Тя води паралелни преговори и с Корнелия, и с Мая, на практика изнудва и двете страни едновременно”, довериха пред Lupa.bg бивши депутати като подчертаха, че Дончева много трудно ще се върне в БСП, защото не понася нито Георги Първанов, нито Румен Петков. В името на председателския стол в парламента обаче нищо не било изключено.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории