Само в 7DniSofia.bg

Прокуратурата с извънредно изявление за взривове, касаещо националната сигурност на страната

гешев

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева, Специализирана прокуратура и ДАНС дават изявление относно наблюдавано досъдебно производство, касаещо националната сигурност на страната.

В брифинга се включи и главният прокурор Иван Гешев.
„През последните 10 години са регистрирани редица случаи на взривове в заводи за производство на боеприпаси. Анализирани са някои от случаите, при които е установено сходство в 4 от тях“, заяви Милева.

Главният прокурор Иван Гешев от своя страна заяви: „Българските прокурори и следователи дълги години работеха по случая в интерес на българската национална сигурност“.

„Аз като главен прокурор съм висш административен ръководител, подобно на председателя на Върховния касационен съд г-н Панов, както и г-н Чолаков, и не мога да давам указания и да се меся в работата на магистратите“, добави той.

„Но аз съм тук, за да окуража колегите от специализираната прокуратура и ДАНС да продължат да работят по същия начин в интерес на българската национална сигурност, нашите европейски партньори от ЕС и в интерес най-вече на българските гражданите и общество“, уточни главният прокурор.

„Специализираната прокуратура осъществява ръководство и надзор върху досъдебно производство, за което е налице завишен медиен интерес.
Осъзнавайки от една страна чувствителността на темата, а от друга надделяващия обществен интерес, налблюдаващите прокурори дадоха разрешение да бъдат огласени факти и обстоятолства по разлседването. Това каза административния ръководител на специализираната прокуратура Валентина Маджарова.