ЛЪЖА № 4: Хората на Слави се отметнаха и от изборния район в чужбина след мажоритарния вот, субсидия от 1 лв. и 120 депутати

ae7fea78b2f4e44394503f98d2bf753c

Лъжа №4. Така определиха избиратели и анализатори поредното отмянане на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов от предизборните и следизборните им обещания. Досега те се отрекоха от прокламираните над 5 години покрай референдума мажоритарен вот в два тура, субсидия от 1 лв и намаляване на броя на депутатите до 120.

Четвъртото поредно обещание, което направи „Има такъв народ“ (ИТН) към избирателите за създаването на изборен район в чужбина, също бе отменено. Както и с мажоритарния вот под благовидното оправдание, че се отлага. Уж щели да се върнат към него, ако са в парлбамента, след като бъдат официално оповестени резултатите от националното преброяване на населението. То трябва да се проведе в периода от 7 септември до 3 октомври 2021 г.

Това предвижда законопроектът за промени в Изборния кодекс, внесен от депутатите на Слави Трифонов, който беше одобрен в петък от парламента на първо четене.

Това на практика означава, че ако има предсрочен вот, българите зад граница отново няма да могат да гласуват с преференции и да издигат свои кандидати. Такова развитие е много вероятно-ПО време на дебата Тошко Йорданов, шефът на парламентарната група на ИТН. определи вероятността от предсрочни избори като „огромна

След преброяването ще се извършат и промени в броя и разпределението на мандатите в многомандатните изборни райони. Ще бъде премахнато изискването броят на мандатите в районите да не може да бъде по-малък от четири.