Лидерът на СДС разкри: Оцелеем ли след пандемията, БСП има готов план да ни унищожи

румен-христов

Съюзът на демократичните сили внася в коалицията с ГЕРБ по-консервативния и по радикален елемент. Това заяви в ТВ Европа председателят на СДС Румен Христов, който е водач на листата на кп ГЕРБ-СДС в 23 МИР – София.

Той припомни, че демократичните промени за България започнаха от управлението на правителството на ОДС, в което СДС беше фундаментът. Десните реформи тогава обърнаха посоката и България пое по пътя на евроинтеграцията и демокрацията. В този смисъл символите, които носи Съюзът на демократичните сили, дават автентичния десен образ на коалицията. Христов беше категоричен, че тази коалиция е истинското дясно.

Нашето обединение утвърждава и ще отстоява цивилизационния избор на страната ни: Европейския съюз, покриване на критериите за членство в Еврозоната и откъсване от евразийското влияние и намесата му в управлението на България, категоричен беше председателят на СДС.

Румен Христов подчерта, че от години СДС заявява своята позиция, че е необходима конституционна реформа. Нашите предложения са за избиране на Президента с 2/3 от Народното събрание, отпадане на института Велико народно събрание, Двукамарен парламент, намаляване на броя на депутатите и Съдебна реформа, припомни той. На тези избори битката ще бъде между дясното и лявото, между ГЕРБ-СДС и БСП, заяви Румен Христов и призова всеки, който отиде до изборните урни, много ясно да си спомни какво е донесла на България БСП/БКП, когато е управлявала. От избиването на българския елит, след 1944-та година, през Лагерите на смъртта, Възродителния процес, банковата криза и управлението на Жан Виденов, до Тройната коалиция и правителството на Орешарски.

Няма да се уморя да повтарям това за младите хора на България, които трябва да знаят, че само дясното управление носи икономически растеж и развитие на страната ни, каза Румен Христов. Всеки, който отвори и прочете тяхната „Визия за България“ ще разбере какво ни подготвят левите – заявка за много харчове, бюджетен дефицит и високи данъци. След кризата от пандемията тази политика би била пагубна за България.

Румен Христов изрази категоричната позиция на СДС по отношение на майчинството – през втората година от гледането на децата майките да получават 80 % от сумата, която са получавали като заплата и върху която са плащали своите данъци и осигуровки. Това е солидарно и справедливо.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории