Ангел Кунчев хвърли София в потрес: Знаете ли какво направи ген. Мутафчийски за 24 часа!?

доц. Ангел Кунчев

Предполагам, че министърът имаше предвид да даде пример за конкретен случай, когато след ваксинация нещо се случва и каква е връзката между това и ваксинацията. Така главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни пред Нова телевизия съобщената от здравния министър новина, че у нас има смъртен случай след поставена ваксина срещу коронавирус.

Той каза, че до момента има подадени 830 съобщения за нежелани странични реакции на база на 305 000 поставени ваксини. Огромната част, над 90%, са на симптомите, които всички знаем и се знаят, изтъкна доц. Кунчев.

Той обясни, че на всяко картонче е записано акуратно номера на партидата на ваксината, която е поставена на желаещия.

„Мерки се налагат всеки ден, много трудно се приемат и много трудно се спазват. Но ние няма да се откажем да налагаме мерките!“, предупреди доц. Кунчев.

„Ген. Мутафчийски за 24 часа превърна две отделения в ковид такива. И те се напълниха за 24 часа“, подчерта доц. Ангел Кунчев

„Смъртността расте, но реципрочно на заболяемостта“, коментира още той данните за разпространението на вируса, които всеки ден растат.

„Минахме цифрата 300 на 100 000 и наложихме мерки по места“, върна се той на темата с мерките.

„Хората си искат предишния живот, не искат да слушат фактите. Мили хора, нито щабыт, нито РЗИ, произвеждат вируси, с които да затварят бизнесите ви“, обърна се към недоволните доц. Кунчев.

Ваксината на „Янсен“ се очаква първите й доставки да пристигнат у нас през април. Той заяви и, че все още няма график за доставките на останалите ваксини през същия месец, но това предстои да се случи.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории