Виктория взима среброто на Евровизия 2021, букмейкърите луднаха

viktoriq georgieva

Виктория Георгиева ще достигне до второ място на Евровизия 2021 – такава прогноза за развоя на събитията дават букмейкърските сайтове само ден, след като родната звезда представи песента си за конкурса.

На специален концерт, излъчващ се едновременно онлайн и по БНТ, отличничката от X Factor обяви, че в Ротердам ще изпее Growing Up Is Getting Old – последната музикална творба, която представи от дебютния си краткосвирещ албум a little dramatic в края на февруари.

В избора й помагаха телевизионни и музикални експерти, както и дори феновете, които даваха мнение за отделните песни в специално създадена за целта платформа. С най-голям вот от допитването се оказали Growing Up Is Getting Old и Imaginary Friend. „На този етап знаех коя е песента, която бих изпяла с цялото си сърце и душа“, обясни Георгиева по време на концерта. На събитието тя показа за първи път и видеото към избраната мелодия, което започва с говорител, обявяващ първото в история отменяне на Евровизия – нещо, което се случи заради световната пандемия през 2020-а.

В представянето на различните песни на Виктория се включиха звезди като Люси Дяковска, Графа, Михаела Филева, Дара, Венци Венц, Деси Тенекеджиева, Крис Захариев, Иван и Андрей, Маги Халваджиян, Васил Василев-Зуека, Герасим Георгиев-Геро и др. Азис и Алекс Раева пък ухажваха Георгиева за музикално трио. Представителите на Испания, Литва, Нидерландия, Сърбия и Исландия, от своя страна, зарадваха българската певица със специално записани послания.

По Growing Up Is Getting Old Виктория работи съвместно с Мая Налани, Хелена Ларсон и Оливър Бьорквал. Заедно те създават песента още през 2019 г., като тя дори участва в конкурса за миналата година, когато обаче екипът на певицата се спира на Tears Getting Sober.

Везните в полза на Growing Up Is Getting Old наклонил и австриецът Марвин Дитман, който влиза в ролята на постановчик за представянето ни на Евровизия 2021. Човекът, донесъл успех на Кончита Вурст със сценичното шоу за конкурса през 2012 г., работи с Виктория още от миналата година. Именно Growing Up Is Getting Old пък според него била песента с най-голям визуален потенциал за Ротердам измежду общо 6-те парчета, от които избираше българският екип.

Междувременно букмейкърите към момента отреждат златото на Швейцария. Следват България, Франция, Исландия и Италия. Припомняме, че Евровизия 2021 ще се проведе на 18, 20 и 22 май. За първи път пред феновете на конкурса Виктория ще пее на втория полуфинал.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории