Само в 7DniSofia.bg

Венци Мицов разказа за личния си сблъсък с вируса: В болницата всички работят заедно – като юмрук

Венци-Мицов-1280x720

Музикантът и автор Венци Мицов се пекува в УМБАЛ „Александровска“ от коронавируса. Мицов разказа пред БТВ за лечението си, за ситуацията в болницата и за това, къде мисли че се е заразил.

Лечението ми върви добре заяви Мицов. – Тук в болницата всички са страхотни. Не съм виждал екип, който работи заедно и в юмрук, какъвто виждам тук Благодарение на усилията на всички хора се чувствам добре и се надявам, живот и здраве, следващата седмица да си замина за домашно лечение. Иначе имам двустранна бронхопневмония“.

Венци Мицов говори и за това, къде, според него, най-вероятно се е заразил с китайския вирус.

На 20 февруари отидох в „Света Анна“ да се имунизирам срещу коронавируса и след ваксинацията получих странични ефекти – температура, втрисане разказа Мицов.

Първоначално не ми направи впечатление, защото ме предупредиха за страничните ефекти. На третия ден обаче усетих, че нещо не е наред. Отидох да си направя тест и се разбра, че съм болен. Не може обаче да се каже на сто процента, че съм се заразил тогава, на опашката. Има някакъв инкубационен период, но на първо четене изглежда, че съм се заразил на опашката, докато чакам да се ваксинирам. При мен, реално, ваксината е било компрометирана, като сега, по-скоро, ще се радвам на антителата, които ще ми остави ковида сега, ако всичко е наред Колкото и да се пазите, всичко може да се случи. Пазете се много, хора.

Ако духът не ти е висок, нещата не са добре Не трябва да се влиза в каквато и да е битка с предварителната нагласа, че сме загубили битката. В момента не съм в тежко състояние и опитвам да повдигам духа на останалите в стаята ми. Има за какво да живеем и няма да се дадем на някаква китайска гадинка“.

ПИК