Разкриха я: Това е красивата жена на Мангъров

Доц. Атанас Мангъров

Скандалният специалист доц. Атанас Мангъров до този момент е държал семейството си далеч от медийния фокус. Инфекционистът е женен от дълги години и въпреки, че в момента не живее под един покрив със съпругата си казва, че още се обичат.

Двамата се запознават в студентските си години. Тогава тя му направила голяма услуга. Бъдещият медик правил дисертация и нямало кой да обработи статистическите данни към нея.  „Някой ми каза, че има една засукана красавица, която много разбира. И аз отивам при нея и ѝ казвам: „Ето това са данните и ще си платя“. И тя седна да ги прави. Първа таблица, втора, трета таблица и после се родиха децата. Така и не си платих“, разказва през смях Мангъров, като отбелязва, че не се е оженил за софиянка за жителство, а по любов.

Двамата с Ана имат общо четири деца, като най-големият им син Борислав всъщност е от нейния първи брак. „Другите деца са Елена и близнаците Христо и Илия. Борислав е управител на фирма, Христо и Илия са лекари, а Елена е фармацевт. Сестрата на жена ми е професор по биохимия в САЩ, живее там и запали Борислав да става кинезитерапевт, защото признавали там нашите дипломи. Той отиде на една студентска бригада и после повече не искаше и да чуе за Америка. След това завърши бизнес администрация в Американския колеж в Правец и работи в България. Всичките ми деца работят в България“, гордее се хапливият доцент.

Той споделя, че с жена му Ана са ги изгледали трудно. Щерка им била още съвсем малка, когато близнаците щели да се раждат. Тогава Мангъров и съпругата му пратили щерка си Елена при неговите родители в Стара Загора, за да помогнат за няколко месеца с гледането ѝ. На нея обаче толкова ѝ харесало при баба и дядо, че се върнала при родителите си в София, когато станала на 14 години и я приели в Английската гимназия. „Откровено мога да кажа, че тя ми е повече като сестра, отколкото като дете. Тя има същата психоструктура като мен, същата проклетия, същия инат. Дори е по-добра“, не крие пристрастията си към щерката Елена Мангъров.

В най-трудните за семейството времена, в които безпаричието ги ударило, доцентът зарязал лекарската престилка и решил да отиде в чужбина, за да изкара пари. Първо пробвал в Швеция, но не му излязъл късметът. После заминал за Канада под претекст, че ще ходи на конгрес по инфекциозни болести в Монреал. „Отидохме за визи в консулството на Канада в Белград. Там консулът – една възрастна дама, от пръв поглед разбра, че отивам, за да остана и въпреки това ми даде виза. В Канада половината от българската общност ми бяха познати – старозагорска махала, пловдивска махала, съученици. Бях се настроил да ставам шофьор на ТИР. Изкарах месец, но реших, че не е моето – неосъщественият канадски тираджия. Иначе имам колеги, които отидоха и още карат“, разказва Мангъров, който по-късно все пак сбъднал „мечтата“ си да има ТИР и с негови приятели си купили общ такъв от голяма разпродажба на возила, пише ПИК.

Мангъров със съпругата си Ана и дъщеря им Елена като млади

Мангъров с три от децата си като млад баща