Закопчаха човек на Златко Баретата с хероин за 300 бона

Златко Баретата

Бившият зет на ромския лидер цар Киро и настоящ авер на Златко Баретата е арестуван в понеделник с голямо количеството наркотици. Заедно снего е била неговата любовница, пише Блиц.

Около 16,30 часа в понеделник при провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на ОД на МВР Пловдив, служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Пътна полиция“ спрели на кръговото кръстовище на „6-ти километър“ последователно лек автомобил БМВ и таксиметров автомобил „Дачия“.

БМВ-то, пътуващо от град Септември към Пазарджик било собственост на 33- годишна жителка на Столипиново Магда Караджова, но зад волана му бил 43- годишен, криминално проявен мъж от шуменското село Дибич. Мъжът е бившият съпруг на Събка Рашкова-Кирил Йорданов.

Преди да бъдат спрени от ченгетата 33- годишната жена се прехвърлила в таксито в Пазарджик, като го наела да я откара до Пловдив.

В областния град Магда трябвало да достави пратка с наркотици. При последвал личен обиск в нея били намерени две пресовки хероин с общо тегло 1 килограм, скрити старателно в бельото й и таблетки лексотан. Зад таксито се движел любовникът й, който ползвал Магда за муле. Последвал обиск и в жилището, обитавано от двамата любовници в пловдивския квартал „Столипиново“.

От квартирата са иззети мобилни телефони, оставени в жилището за по- голяма конспиративност. В хода на разследването е установен и пласьорът, от който Кирил и Магда купили хероина. Това е бившият член на групата на Златко Баретата Стоян Дичев. 47-годишният мъж е от София, но има жилище и магазин в Септември, където живее.

При претърсване в неговата къща и магазин в Септември са открити и иззети дивиар на изградено видеонаблюдение, мобилен телефон и електронна везна със следи от кокаин и хероин по нея. Жената и двамата мъже са задържани за срок от 72 часа, образуваното досъдебно производство се води под наблюдение на Окръжна прокуратура Пловдив.

Стоян Дичев беше един от най-приближените хора на Златко Баретата. През 2016 година Баретата и още 10 души от неговата банда, сред които и Стоян Дичев, бяха съдени, след като полицията разби престъпна група, занимаваща се с разпространението на наркотици. Тогава Баретата получи 6,5 години затвор, след като заедно с дясната си ръка Мартин Димитров-Макака, се признаха за виновни.

В момента Събка Рашкова излежава в пловдивския затвор присъда за търговия и разпространение на наркотици.

Снимка: Булфото