Само в 7DniSofia.bg

На поправка 3 месеца по-късно: Отново ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Бул.Витоша Ремонт Затворена (1) витошка

Гаранционен ремонт ще се извърши на ремонтираната част на столичиня булевард „Тодор Каблешков“, съобщи БГНЕС.

Поправката е само 3 месеца след като бе обновен един от най-натоварените булеварди в столицата. Причината е, че има участъци с пропаднала настилка и такива с надигната. От метеорологичните условия или от некачествена работа проблем има и около шахтите на ремонтираното трасе. Около капаците на отводнителната система паветата не са неподвижви, а спокойно се вадят.

През март стартира реконструкцията на Петицата по „Цар Борис III“ До петък всички проблеми ще се отстранят от фирмата изпълнител, коментира зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, цитиран от БГНЕС.

Ремонтът ще е за сметка на изпълнителя, тъй като обновения участък е в гаранция. Ремонтът на северното платно на „Каблешков“ през пролетта, за 75 дни ще е готово.  „От вторник до петък ще направят всичко, независимо дали се дължи на тяхната работа, дали е нещо вандалско или колчетата са счупени от кола“, обещава инж. Джоргов.

Според него дефектите може и да са от обилните дъждове през януари или на некачествена работа. „Общината няма да плати нито лев за този ремонт, който се налага сега“, убеден е зам.-кметът по строителство.

Той се ангажира в петък лично да провери какво е свършено и увери, че също така ще бъде изчистена и замърсената територия на спирка “Ж.к. Гоце Делчев“.

Снимка: Архив