Кметът на район „Изгрев“ с добри новини за жителите на „Дианабад“

мост-изгрев

Хората, които живеят в столичния квартал „Дианабад“, се оплакаха пред БНТ, че единственият мост, който свързва „Дианабад“ и „Изгрев“, вече няколко месеца се прави наново. Заради ремонта те трябва да заобикалят по обходни маршрути.

Жена от квартал „Изгрев“ разказа, че е споделила снимка от строителния обект, който не е обезопасен и изкопът би могъл да бъде опасен за живеещите наблизо деца. Гражданката попита пред камерите защо се бави строежът и кога ще е готово съоръжението.

Жител на „Дианабад“ каза, че миналата седмица дете е било в близост до изкопа и е било уплашено. Той заяви, че разбира административните трудности, но беше категоричен, че по отношение на сигурността не бива да се правят компромиси.

Кметът на район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев обясни пред медията, че строителните дейности вървят в срок чисто документално. Пандемичната обстановка беше основната причина, поради която проектът не беше завършен. „Строителните работи съвпаднаха с втората карантина в държавата. От бригадите, които работеха, само двама души не се разболяха от COVID-19“.

Той изтъкна, че днес ще бъде изградена основната греда на моста. Новият мост ще бъде циментов, масивен, с рампа за инвалиди, с осветление, достъпен по всички стандарти за достъпна среда. Д-р Георгиев посочи, че има уверението на строителите, че съоръжението ще бъде готово до началото на март. Кметът на „Изгрев“ обясни още, че мостът е модулен и ще бъде сглобен бързо, когато „узрее“ бетонът, който ще бъде излят днес.

Снимка: Столична общинаЗа нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории