Спецпрокуратурата: Ето джиповете, за които разследваме президентския съветник Узунов

7 Dni Sofia02.02.2021
джипове

Спецпрокуратурата разследва длъжности лица от МВР заради данни за потенциална измама и закононарушенияпри изпълнение на Споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по фонд „Вътрешна сигурност“ за закупуване на превозни средства за нуждите на ведомството, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От държавното обвинение съобщават, че преди около месец, по разследването има получени от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) документи. Заедно с тях има и препоръка за образуване на съдебно производство срещу длъжностни лица от МВР за злоупотреба с власт и облагодетелстване на трета страна.

След анализ и преценка на относимостта, с постановление на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура, получените материали от ОЛАФ са обединени към материалите по дело, свързано с разследване на възможна търговия с влияние.

По разследването вече са обвинени двама души – секретарите на президента Илия Милушев и Пламен Узунов, за когото става дума в доклада на ОЛАФ. като прокуратурата работи и по извършени корупционни и длъжностни престъпления.

Предстоят разпити, назначаване на експертизи, оценка и анализ на събраните доказателства, прецизиране на предявените обвинения.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории