Професор: Унизително за е Радев да си прави свое БСП, за да спечели разни маргинали от площада

7 Dni Sofia02.02.2021
дионисий, румен радев, ренета инджова

Това е силен политически ход, но съдържа голяма степен на риск. Това каза политологът проф. Румяна Коларова за обявената вчера кандидатура на президента Румен Радев за втори мандат пред Би Ти Ви.

Според проф. Коларова президентът се заявява като обща платформа анти-ГЕРБ. Тя обясни, че явно той очаква същото ритуално съобразяване от партиите, каквото е имало от хората пред президентството в началото на протестите.

Това си е политически проект, който се опитва да отиде отвъд това, което прави БСП и от една страна той не просто дублира БСП, а и я конкурира, категорична бе проф. Коларова. Тя обясни, че е възможно ходът на президента да увисне с подкрепа на лидери на маргинални формации и „Отровното трио“. Унизително за Радев щяло да се окаже, ако обяснява как говори от името на гражданите, но има само подкрепата на малцинството.

Консенсусът, за който говори президентът, е доста имагинерен, защото дори по време на протестите не видяхме обединението, за което той говори, каза още Коларова. Тя подчерта, че реалните програми се правят от партиите и ако президентът иска да изееме тази им функция, ще стигне или до открито ритане по кокалчета, или до явно пренебрегване, което според нея е унизително за държавния глава.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории