Само в 7DniSofia.bg

Осем полета с българи от Великобритания кацат в София днес

летище

Десетки българи се прибират днес с осем полета от Великобритания, след като бяха попаднали в капан след взетите мерки срещу новата мутация на коронавируса. От полунощ България отвори небето си за идващите от Острова.

Създадена е организация гражданите да бъдат тествани с бърз антигенен тест още на летището. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като от полунощ влезе в сила нова заповед на здравния министър.

На летище София днес се очаква да пристигнат осем самолета от Великобритания, като е възможно да има забавяне на гражданите заради вземането на проба за задължителния антигенен тест, добави Кунчев.

„Това много затруднява нашата работа, защото трябваше спешно да се направят екипи, които да поемат 24-часово дежурство при това на двата терминала на летище София, но ще се справим. Вероятно ще има забавяне, за което се извиняваме на хората, но те така или иначе три-четири дни спаха по летищата. Тук предполагам в рамките на час, час и половина ще можем да обработим един самолет“, каза той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.